Cuppingmassage

cuppingmassageCuppingmassage stimuleert spieren, bindweefsel en huid waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd, de doorbloeding sterk verbetert en er ontspanning optreedt.
Deze wijze van masseren komt uit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al sinds de oudheid toegepast. Bij cuppingmassage worden zachte, siliconen cups op het lichaam geplaatst. Door in de cup te knijpen ontstaat er een vacuüm dat zorgt voor een zuigkracht met een effect op het weefsel daaronder. De intensiteit kan worden gevarieerd door harder of zachter te knijpen.

Ik gebruik van de techniek van de ‘walking cups’ en dat geeft een diepgaande en krachtige uitwerking. Na een ontspannende massage met olie wordt de cup rustig over het te behandelen gebied bewogen en kan de mate van vacuüm worden gevarieerd.

Cupping kan op het hele lichaam worden toegepast maar zal het meeste effect hebben in delen waar veel spanning of blokkades zitten. Schouders, rug, soms de benen. Het behandelde gebied kan een dag of wat gevoelig blijven en er kan wat verkleuring te zien zijn. Dit trekt allemaal vanzelf weg.
Deze massage is minder geschikt als je bloedverdunners gebruikt.

Cuppingmassage kan als aparte behandeling worden gegeven, maar is meestal een onderdeel van de ontspanningsmassage of stoelmassage.